Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Szexinkvizíció: a katolikus lengyel kormány büntetni akarja a felvilágosítást
2019. október 23. írta: Békés Gáspár

Szexinkvizíció: a katolikus lengyel kormány büntetni akarja a felvilágosítást

A Katolikus Egyház továbbra is építi a teokráciát

Úgy tűnik, az illiberális cserkésztáborban a fiúk egymásra licitálva találnak ki egyre nagyobb baromságokat. Erdogan népirtást szervez, Orbánék meg lihegve bólogatnak. Gondolom a lengyel kormány se akart lemaradni, ezért azt találta ki, hogy kriminalizálja a szexuális felvilágosítást. Igen, nem csak egyszerűen betiltja (nem mintha eddig a tananyag kötelező része lett volna), hanem öt év börtönnel büntetné a fiatalok számára nyújtott szexuális felvilágosítást és fogamzásgátlással kapcsolatos ismeretek oktatását.

Az vitán felül áll, hogy ez nettó őrültség. Attól senki nem fog többet szexelni, hogy beszélnek neki a fogamzásgátlásról és az egészséges párkapcsolatokról, amit több cikk is jól összefoglal. Szemeket eltakarni, füleket befogni: az emberek mindig fognak szexelni, mert szexelni jó dolog, amennyiben konszenzusos, biztonságos és megfelelő érettségű emberek között történik. Éppen ezért kellene ezen feltételekkel minél többet foglalkozni. Azonban ha nem beszélnek róla, akkor bizony növekedni fog a nem kívánt terhességek és a nemi betegek száma is. Ezt pedig egy USA-beli kutatás is megállapította. Tehát ahhoz, hogy ennek a teljesen irracionális, veszélyes és abszurd tervezetnek a lényegét megértsük, fel kell tárnunk a valódi okait.

A törvénytervezetet ’stop pedophilia’ néven emlegetik a szélsőjobboldali lengyel kormánykörök, ami ugye már csak azért is megdöbbentő, mert a velük kéz a kézben kormányzó katolikus egyház messze a legnagyobb pedofil bűnszervezet az országban és világszerte is, mely ellen semmilyen gyakorlati lépést nem tettek, ahogy maga az egyház se zavartatja túlságosan magát. Hiába jelent meg erről nem rég Lengyelországban dokumentumfilm, úgy látszik nem mindenkitől kell minden gyereket megvédeni, ámen. Persze ha nem is tudja a gyerek, mi az az egészséges szexualitás, könnyebb őket kihasználni. Vajon kinek állhat ez érdekében...

 Az elnevezésből adódó következetlenség mutat rá a valódi tettesre: a Katolikus Egyházra. Egyértelmű, hogy ilyen abszurd, destruktív és minden épeszűséget nélkülöző tervet nem találnak ki felelős politikusok maguktól, hiszen semmilyen pozitív államigazgatási hozadéka sincs, elborult népesedéspolitikai ’előnye’ is csekély, tinédzser szülők senkinek nem válnak a javára igazán. Ellenben létezik egy olyan szervezet, mely egy 2000 éves könyv alapján hisz beszélő kígyókban, csodákban és feltámadásokban, illetve fogamzásgátlásért járó isteni kivégzésben, és ezt nem fél bárkire és bárhol ráerőltetni, ahol csak teret engednek neki. A Katolikus Egyház Lengyelországban a szekularizációra fittyet hányva, 0 legitimációval szól bele az államügyekbe (ki választotta?), és tévképzetekből táplálkozva akarja a középkori viszonyokat konzerválni.  Eszméletlen dühítő, hogy az Írországban elfogadott abortusztörvény ellen fekete profilképekkel, tiltakozó hashtagekkel találkozik az ember, miközben ugyanezek az az emberek nem csak az egyház intézményesített pedofíliája ellen nem tüntetnek, de a felvilágosítás kriminalizációja ellen sem, mely nagymértékben növelni fogja az abortuszok számát.

Innentől kezdve nincs miről beszélgetni, a vallás nem egy mindenre kijátszható joker-kártya, amit nem szabad kritizálni mert akkor gyűlölködőnek minősítenek. Épp elég volt abból, hogy a világ gyakorlatilag legbefolyásosabb ideológiai konstellációja mindenbe igyekszik beleszólni, és ha ezt kritika éri vagy cáfolat, akkor egyből áldozatot játszik. Minden ember, minden szervezet részesüljön egyenlő bánásmódban. Amennyiben értékei nem egyeztethetőek össze alapvető emberi jogokkal melyeket nemzetközi és állami jogszabályok, alkotmányok rögzítenek, akkor vonják felelősségre, legyen kritika tárgya. A 21. században válasszuk el végre az egyházat és az államot!

 

 

abortusz_lengyelek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ateistaforradalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5315255956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása